KENDER DU DEN INDRE RO?

Jeg var som sunket ind i mig selv og havde blot fokus på hvert eneste skridt, jeg tog i nattemørket. Den sidste del af turen til toppen foregik på 750 ukurante klippetrin. 

Der var endnu en halv time til solopgang og blot få mennesker var tilstede, da jeg nåede toppen af Sinai bjerget. Det bjerg hvor Moses’ hule var, og her, han modtog de ti bud.

Jeg trak vejret dybt, nød stilheden og lod magien vise sig på himlen, efterhånden som solen dukkede op bag bjergene og gradvist farvede Sinai’s landskab gult.  

En følelse af at være en del af noget større viste sig og med et opstod der en indre ro indeni mig. Jeg genkendte tydeligt den tilstand af stilhed - både udenfor og indeni mig, fra mit ophold i ørkenen.  

I de 7 lyse og varme dage og 7 mørke og kolde nætter jeg opholdt mig alene i Sinai ørkenens golde natur, lukkede jeg af for omgivelserne og for støjen, trak mig ind i mig selv og lod stilheden omslutte mig.  

Støjen var for mig blevet en form for afhængighed. Støj fra omgivelserne, musik, telefon, samtaler, de sociale medier, tanker, for meget arbejde og usund levevis.  

En ”flugt” der blot havde til formål at fylde min bevidsthed, så jeg kunne undgå at møde mig selv og min indre verden. 

Stilheden og det at være og uden at gøre noget, kan ligefrem være skræmmende. For stilheden skræller af og lader en stå nøgen tilbage, når alt indeni kommer til syne.  

I ørkenen intense stilhed og kraftfulde energi vidste jeg, at jeg kunne kommer derind, hvor tankemylderet stopper og tankesindet bliver bragt til fuldstændig ro. Der, hvor jeg kan finde svar på selv de svære og komplekse spørgsmål eller blot skal lytte og tage imod den information, der kommer til mig.  

Med en dyb indre ro er jeg “tunet ind” på den intuitive kanal. Der er ingen skrattende lyd og slørede billeder, som er svære at tyde. Der er intet behov for at justere indstillingerne. Alle billeder og lyde toner frem skarpe og klare.
Det intuitive signal var klart, da jeg den tidlige morgenstund stod på Sinai bjerget i ca. 3.000 meters højde Med ét så og hørte jeg ord og så sammenhænge mellem ordene. Det var som om, at en masse byggeklodser blevet downloaded i lind strøm. Man kan vel nærmest sige, at jeg var koblet op til en 1000 Mbit fiberforbindelse. 

“Hvad er alt det for noget!” var min første tanke.
“… og hvordan husker jeg alt det?!” var den næste.

Jeg trak vejret dybt. For inderst inden vidste jeg godt, at papir var overflødigt, fordi al information altid er tilgængelig. Og så snart jeg skulle bruge informationen, vil den være fuld tilgængelig igen. Den lå så og sige allerede på min harddisk.  

Efter nogle års bopæl på Sinai halvøen og i Kairo, var jeg atter vendt jeg til Danmark. Jeg stod midt i stuen og som et lyn fra en klar himmel vidste jeg, at jeg skulle finde farveblyanter, papir og et glas frem.  

Mine hænder bevægede sig på magisk vis hen over papiret, nye farver kom til, toppen og bunden af glasset blev brugt til at lave forskellige størrelser af cirkler på papiret. Jeg nåede ikke at stoppe op og tænke undervejs, alt kørte pr. automatik.  

Efter adskillelige minutter kunne jeg mærke, at der opstod en tomhed inde i mig. Alt var kommet ud og ned på papiret. Jeg trak mig væk fra det skrevne, så jeg kunne se alt på afstand. Alle ordene og billederne, alle byggeklodserne jeg havde set på Sinai bjerget var blevet vækket til live.  

Også denne gang blev jeg imponeret over intuitionens potentiale.  

Al min ledelseserfaring, min naturvidenskabelige viden, min deltagelse i forskningsprojekter omkring bevidsthed og de indsigter, jeg har fået gennem min 10-årige personlige udviklings- og bevidstgørelsesproces var på magisk vis blevet samlet i et udviklingsværktøj.  

Bevidsthedsnøglen var blevet født - nøglen til fremtidens lederskab. 

Hvis du er nysgerrig på intuitionen og dine egne evner til at “tune ind” og vil lære mere om fremtidens lederskab, vil jeg opfordre dig til at læse mere på: https://rikketopp.com/uddannelser/index

Du kan også læse mere om Bevidsthedsnøglen her: https://rikketopp.com/n%C3%B8glen