ER DU “TUNET” IND?

Stjernerne syntes at lyse ekstra skarpt i går, da jeg sad der på kanten af sædet med nakken tilbage mod støtten og øjnene fikseret på nattehimlen.

Der var umiddelbart kun en klar stjerne at spotte, men efterhånden som mine øjne vænnede sig til mørket, og jeg fokuserede, kom flere og flere stjerner til syne. Jeg “tunede ind”.

Oplevelsen satte tankerne på himmelflugt. Synapserne tog mig tilbage til den ene skelsættende oplevelse, der for altid ændrede min opfattelse af menneskets potentiale, og det enkelte menneskes formåen.

For synet er kun én af vores sanser og vi kan bruge alle vores fysisk sanser på en anden og meget givende måde. Det kræver, at vi vælger at være nærværende og fokuserede, og som med nattehimlen belønnes vi af et klarere og dybere indtryk af den ydre verden, vi er en del af.

Den samme klarhed opstår, når vi fokuserer og bruger vores psykiske sanser for at opleve vores indre verden, og det er her min oplevelse begynder, for snart 10 år siden.

Jeg stod på scenen på en af verdens førende skole for psykisk videnskab i England. Jeg blev af læreren bedt om at trække vejret dybt og “tune ind”. Jeg skulle bruge mine psykiske sanser.

“Hvad hulen betyder det!” var min første tanke.
“… og hvordan gør jeg det?!” var den næste.

Jeg må have lignet en bankfunktionær på Hjallerup Marked, da jeg stod der og “tunede ind”, men da jeg efter et stykke tid opgav at forstå, mærkede jeg også modstanden indeni mig forsvinde.

Langsomt tonede meningsfulde billeder og ord frem i mit indre, og jeg kunne se sammenhængen mellem dem som veje på et kort.

Jeg havde “tunet ind” på det, der forstærkede min intuition, hvad så end “det” var?

Jeg fyldtes af lige dele begejstring, forundring og ærefrygt, men vidste også at denne oplevelse ville føre mig til ukendte steder i både mit ydre og indre univers.

At ”tune ind” virker på samme måde som manuel indstilling af kanaler på en radio eller et TV. Skrattende lyd og slørede billeder som er svære at tyde, mens du tålmodigt justerer indstillingerne, indtil billeder og lyd gradvist toner frem skarpere, klarere og med den smukkeste musik som underlægning.

Vi har adgang til langt mere information og ikke mindst svar på de spørgsmål vi stiller, når den intuitive kanal er indstillet. Selv svar på de sværere og komplekse spørgsmål.

Betragter vi den fysiske viden som en én stjerne, giver intuitionen os muligheder for at se hele stjernehimlen.

Jeg har i de seneste 10 år arbejdet med at styrke min intuition, lære andre at ”tune ind” og forstærke deres intuitive signal.

Kemiingeniøren og videnskabskvinden i mig bliver stadig imponeret over intuitionens imponerende effekt for hvert enkelt menneske.